Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Оштар одговор Ескобару из Београда: Још један који је преузео улогу СБ УН и поништио Резолуцију 1244

© Sputnik / Лола ЂорђевићТабла на улазу у зграду Владе Србије
Табла на улазу у зграду Владе Србије  - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић реаговала је на изјаву специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара који је рекао да се САД противе враћању српске војске на Косово и Метохију.
"Видим да је мој пријатељ Гејб Ескобар још један политичар који је непоколебљиво против важећих резолуција Савета безбедности. Преузео је улогу Савета безбедности и својом изјавом, уз истомишљенике - МИП Немачке и министарку тишине фон Крамон, познате и као известилац ЕП за Косово*, поништио је Резолуцију 1244 СБ УН", изјавила је Ана Брнабић.
Нема потребе да УН организују седнице Савета безбедности, као мера уштеде, ова Тројка ће од сада одлучивати о свим глобалним питањима, наводи она.
"Једно питање ако могу (уз дужно извињење овим Великим Вођама) - да ли Резолуција СБ УН 1244 више не важи (јер вам се не свиђа, а самим тим и кога брига за то), и ако Бриселски споразум не постоји ( како каже Курти, а ви, Велики Вође, никада нисте порицали његове речи) и ако Вашингтонски споразум није ништа друго него прошлост (једноставно више није у моди), а Повеља УН не важи за Србију (јер, опет, ви, велики вође, мислите да није потребна) - онда у складу са којим споразумом/резолуцијом/принципом треба да поступамо? Или само треба да пратимо хороскоп да бисмо погодили ваше жеље и помогли да се сачува мир у свету? Захваљујем вам на издвојеном времену - могу само да замислим колико је напорно да се управља светом уместо УН... ", навела је Брнабићева на Твитеру.

Петковић: Невероватна журба да се одбије захтев за слање српских снага на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је вечерас да је невероватно то што су многи пожурили да се изјасне против слања српских снага безбедности на КиМ, иако тај захтев још није упућен.
"Невероватно да су многи потрчали да се изјасне против захтева Србије о повратку снага безбедности на КиМ, а да захтев још није ни упућен. Али смо сазнали да имамо више команданата КФОР-а који одлучују о Резолуцији 1244 - од западних представника до Виоле фон Крамон и Раде Трајковић", написао је Петковић на свом Твитер налогу.
Председник Србије Александар Вучић раније је најавио да ће се у четвртак одржати седница Владе на којој треба да буде донета одлука о упућивању захтева за одлазак припадника српске војске на КиМ.
Ко подстиче Олују на Косову и да ли Запад подилазећи свом приштинском чеду покушава да заврши шта је почео бомбардовањем 1999. године сазнајте у емисији "Свет са Спутњиком"
Габријел Ескобар  - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
СРБИЈА
Ескобар: Америка се категорички противи повратку српске војске на КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала