- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пет мера Велике Британије против инвазије илегалних миграната из Албаније

© Фото : Youtube/Albert Videomaker/PrintscreenАлбанци у Лондону
Албанци у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Велика Британија припремила је низ мера за убрзани повратак илегалних миграната из Албаније који су преплавили британско острво и склопила споразум са Тираном о томе.
Готово сваки трећи илегални мигрант који је у последњих годину дана ушао у Велику Британију долази из Албаније, показују подаци британског министарства унутрашњих послова. За непуних годину дана у 2022. стигло их је чак 12.000, док их је годину дана раније било тек 800. Због тога је недавно министарка унутрашњих послова Велике Британије Суела Брејверман изјавила да су под инвазијом Албанаца. Негативно су реаговали и бројни Лондонци, када су Албанци блокирали улице славећи дан своје заставе.
Британски премијер Риши Сунак објавио је на Твитеру да је постигнут споразум са Албанијом у убрзаном враћању илегалних миграната из Велике Британије у ту државу, који садржи пет кључних тачака.
Будући да највећи број илегалних миграната стиже малим бродовима преко канала Ламанш, прва мера биће оснивање командног центра за контролу тог канала и приступа малих бродова.
„То ће ујединити наше војне и цивилне ресурсе у координисаном одговору по питању обавештајних података, прелажења канала бродовима, спровођењу и примени прописа“, навео је Сунак.
Друга мера је да ће Национална криминалистичка агенција добити удвостручен буџет за борбу против незаконите имиграције.
Такође биће запослено још 200 службеника за контролу илегалног рада, чиме ће, како је навео Сунак, број провера у тој области бити повећан за 50 одсто.
Четврта мера је премештање око 10.000 миграната, који су смештени у скуп хотелски смештај, на нискобуџетна места, као што су напуштени паркови за одмор или некадашњи студентски домови.
Пета мера је удвостручавање броја службеника и радикално поједностављивање процедуре азила.
Сунак очекује да ће захваљујући овим мерама продуктивност служби које се баве питањем илегалних миграната, бити утростручена.
© Фото : Youtube/Albert Videomaker/PrintscreenАлбанци у Лондону
Албанци у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Албанци у Лондону
Сунак је данас, говорећи у доњем дому британског парламента, рекао да ће промене које је најавио довести до тога да „огромна већина“ захтева за азил Албанаца бити одбијен.
„Готово трећина тражилаца азила у Британији су из Албаније. Али то је безбедна и просперитетна земља“, рекао је Сунак.
Он је додао да ће тражиоци моћи да добију азил само ако докажу да су жртве трговине људима или модерног ропства, те да за то неће бити довољна само сумња.
„Ова, али и друге промене, довешће до тога да највећи број захтева Албанаца буде проглашен неоснованим и они ће бити брзо враћени у своју земљу“, рекао је Сунак и додао како жели да се то догоди и са Албанцима који су већ илегално ушли у земљу, пренели су британски медији.
Застава Албаније - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
СВЕТ
Албанци „окупирали“ центар Лондона, бурне реакције Британаца на Твитеру /видео/
Протест Албанаца у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
СВЕТ
Черчил прекривен двоглавим орлом: Побуна Албанаца у Лондону /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала