- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска амбасада: Канада шири лажне информације о специјалној операцији у Украјини

© Fotolia / OlddaysКанада
Канада - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Канадски медији и политичари шире лажне информације о томе да руска војска, наводно, користи касетну муницију у зони специјалне војне операције у Украјини, саопштила је руска амбасада.
„Водећи канадски медији и неки политичари шире лажне вести о томе, да Русија користи касетну муницију у Украјини. Русија је никада није користила. Истина је да Украјина нарушава све међународне обавезе“, пише на Твитеру руске амбасаде.
Како тврди амбасада, украјинска војска користи забрањено оружје против циљева који нису војни. Истовремено, Кијев и даље тражи од Запада нове испоруке оружја како би гађао стамбене објекте и цивилну инфраструктуру.
У руској амбасади су подвукли, да очекују од канадског премијера Џастина Трјуда и владе да по хитном поступку осуде акције Кијева, које су усмерене против цивила. У супротном ће се, према речима амбасаде, нереаговање Канаде сматрати дволичношћу и саучесништвом.
Раније је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Вершињин рекао да западни медији намерно искривљују ситуацију у Украјини.
У чланку листа „Американ тинкер“ је 8. децембра објављено да амерички медији ћуте о војним злочинима украјинске војске, а администрација америчког преседника Џозефа Бајдена подржава нацисте у редовима Оружаних снага Украјине. У чланку се додаје да западни медији више нису објективни и да се труде да приказују конфликт у Украјини као сукоб добра и зла.
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Специјална операција у Украјини
ЕУ у понедељак објављује девети пакет антируских санкција; Канада и Лондон увели нова ограничења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала