- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Покер „црвених“ – на четири различита начина!

© AP Photo / Alessandra TarantinoАбубакар
Абубакар - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Остале су још четири екипе на Мундијалу у Катару, а за претходних 19 играјућих дана највеће фудбалске смотре света, виђена су само четири црвена картона – сваки због различитог разлога.
Арбитри као да су избегавали да предузимају оштре мере, током утакмице између Холандије и Аргентине смо видели прегршт жутих, било је елемената и за црвени картон, а он се догодио пре одлучујућих пенала.
Тада је, у такозваном мртвом времену, други жути картон добио десни бек Дензел Думфриз, практично је две јавне опомене добио у истом минуту и није могао да се придружи својим саиграчима у пеналима.
© AP Photo / Ebrahim NorooziДензел Думфриз
Дензел Думфриз - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Дензел Думфриз
Званично, он је искључен у 128. минуту утакмице, али се није са арбитром срдачно поздравио како је то учинио Винсент Абубакар, капитен Камеруна.
Победнички гол у утакмици против Бразила у последњој утакмици групне фазе такмичења Абубакар је прославио скидајући дрес, а како је већ имао жути картон, арбитар му је показао други и пут у свлачионицу.
Камерун - Бразил, Венсан Абубакар - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Браво, мајсторе! Ајде сада напоље... /фото/
Ипак, он је Абубакару честитао на поготку и они су свој „сукоб“ завршили осмесима.
Разлога за смех, упркос бриљантним одбранама до тог момента, није имао голман Велса Вејн Хенеси који је у 86. минуту меча против Ирана, док је имао оцену од 7,2 и имао четири бриљантне одбране, направио фаул ван казненог простора и добио је директан црвени картон после чега је његова екипа примила два гола и доживела пораз.
Иран – Велс - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Опијени Хенесијем /фото/
И коначно, четврти црвени картон, на четврти начин, добио је један „црвени“, репрезентативац Марока Валид Шедира, добивши два жута картона за свега минут због два веома груба старта.
© AP Photo / Luca BrunoВалид Шедира
Валид Шедира - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Валид Шедира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала