- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Велика сеоба Мароканаца у Катар – стиже 30 чартера

© AP Photo / Petr David JosekМароко и Кристијано Роналдо
Мароко и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Мароко и Француска играју у среду увече историјску утакмицу за афрички фудбал, полуфинале Светског првенства у Катару, а најпријатније изненађење турнира ће у борби са актуелним прваком света имати огромну подршку навијача.
Наиме, авио компанија „Ројал Ер Марок“ објавила је да је обезбедила 30 летова на релацији Казабланка - Доха како би се навијачи транспортовали на утакмицу.
Сваки од авиона носиће отприлике по 200 путника, па ће изабраници Валида Реграгија играти са подршком од још 6.000 сународника.
Иначе, навијачи Марока су на Мундијалу у Катару међу најбројнијима од групне фазе, а многи су их прогласили и најбољима.
Селектор Валид Реграги је у више наврата хвалио мароканске навијаче као „12. играча на терену“.
„Селекција мора да окупи све Мароканце. У једном тренутку смо били подељени. Ако смо успели да окупимо наше људе око фудбала, то је добро“, реко је Реграги.
Мароко је на путу до полуфинала избацио фаворизоване Шпанце и Португалце, након што је као први из групе са Белгијом и Хрватском прошао у нокаут фазу.
Меч Мароко - Француска игра се у среду од 20 часова, а судиће га Мексиканац Сесар Артуро Рамос.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала