- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Чак и он игра одбрану

© AP Photo / Abbie ParrАнтоан Гризман, Француска
Антоан Гризман, Француска - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Владајући шампиони света Французи налазе се на добром путу да одбране круну у Катару, а од тог успеха дели их само два корака, најпре полуфинале са Мароком у среду од 20 часова. Селекција Дидијеа Дешана приказала је врхунски фудбал у Дохи, а један од хероја је Антоан Гризман, чија је улога знатно измењена у односу на досадашњу.
Са две асистенције у четвртфиналу против Енглеске Гризман се издвојио као један од најбољих на терену, али оно што моногима пролази испод радара док гледају утакмице је његов дефанзивни допринос у игри „Галских петлова“.
Примера ради, на поменутој утакмици са Енглезима, Гризман је имао 11 дуела са ривалима, подједнако као и дефанзивни играчи Тео Ернандез, Кунде, Рабио и Упамекано.
Руку на срце, проценат од 18 одсто добијених није за неку похвалу, али како не похвалити човека када се подреди тиму и уради нешто што му и није примарни задатак. За Француску је важно да је Гризман донео баланс у свакој дефанзивној ситуацији.
Приде, Гризман има 31 годину, близу је 32, има трофеј првака света у витрини и освојио је скоро све што се може у фудбалу. Елитни је играч, а реткост је да таквог фудбалера у његовим годинама видите како прихвата све улоге које му тренер додели.
И можда баш овај Мундијал у Катару показује зашто Антоан Гризман није успео да се прилагоди у дресу Барселоне. У систему Каталонаца, сваки од 11 играча обавља извесне задатке, док је Гризман слободан у игри.
Зато га само пустите да ради оно што најбоље зна. Не заборавимо и колико је Француз моћан када је напад у питању, као и вођење игре, које је довео до перфекције. Ипак, лепо је знати да Гризман игра и одбрану. Много добро за Француску.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала