- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Блумберг“: Европа купује огромне количине дизела због антируских санкција које следе

© Sputnik / Жанна Манукян / Уђи у базу фотографијаБензинска пумпа у Лондону
Бензинска пумпа у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Европске земље у децембру увозе огромне количине дизел-горива, скоро па рекордне у последњих шест година – притом, скоро половина испорука стиже из Русије, пише агенције „Блумберг“.
„Европа набавља дизел из целог света скоро рекордном брзином уочи предстојеће забране снабдевања од свог највећег спољног добављача“, наводи агенција.
Како је прецизирано, у првих десет дана децембра Велика Британија и Европска унија увезле су морским путем преко 16 милиона барела дизел-горива. Ако наставе истим темпом, то ће бити друга највећа количина након рекордне 2016. године када су до повећања увоза довели штрајкови у француским рафинеријама, наводи „Блумберг“, позивајући се на податке компаније „Вортекса Лтд“.
Процењује се да су дневне испоруке у децембру износиле 1,6 милиона барела од којих је 749.300 барела испоручено из Русије. Следе је Саудијска Арабија из које је стигло 298.300 барела и Индија (156.400 барела). САД испоручују по 60.800 барела дневно, а Уједињени Арапски Емирати – 28.000 барела.
Петог децембра ступио је на снагу ембарго Европске уније на морске испоруке руске нафте, као и ограничење према коме сировине из Русије не би требало да коштају више од 60 долара по барелу. Исте мере ће почети да важе од 5. фебруара за нафтне деривате из Русије.
Нафтна пумпа - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
РУСИЈА
Русија испоручује рекордне количине нафтних деривата на Блиски исток
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала