- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ открио шта је тренутни приоритет руске војске

© Sputnik / Наталья СеливерстоваКремљ
Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, одговарајући на питање о могућем припајању Черњигова и Одесе, рекао да ће све зависити од избора грађана.
О томе да Одеса и Черњигов морају бити ослобођени, претходно је у интервјуу за Спутњик говорио лидер ДНР Денис Пушилин. Он је додао да је о роковима, вероватно, сада погрешно говорити.
Новинари су Пескова замолили да прокоментарише ову Пушилинову изјаву током конференције за штампу.
Према његовим речима, сада је најважније заштитити људе у Донбасу.
„Примарни задатак је заштита људи у ЛНР и ДНР. Видимо да је ситуација у Донбасу тешка. На то је, наравно, пре свега, концентрисана наша војска", истакао је представник Кремља.
Референдум о прикључењу Русији одржан је од 23. до 27. септембра у Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области. Према резултатима пребројавања гласова, огромна већина становника ових региона изјаснила се за присаједињење Русији.

Специјална операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Напади на Украјину се изводе у оквиру специјалне војне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала