- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сателитски оператер „Јутелсат“ обуставља емитовање три руске телевизије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЕкран телевизора са белим шумом
Екран телевизора са белим шумом - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Европски оператер „Јутелсат“ (Eutelsat) је на захтев француског медијског регулатора „Арком“ донео одлуку да обустави емитовање три руске телевизије (Први канал, „Русија 1“ и „НТВ“) преко својих сателита.
„'Јутелсат' признаје нову одлуку коју је данас донео 'Артком'. 'Јутелсат' потврђује да ће, у складу са својом политиком систематског спровођења одлука 'Аркома' у утврђеном року прекинути реемитовање три телевизије против којих су уведене санкције“, наводи се у саопштењу сателитског оператера „Јутелсат“.
Раније је „Арком“ захтевао од „Јутелсата“ да обустави емитовање Првог канала, телевизија „Русија 1“ и „НТВ“ због начина на који извештавају о догађајима у Украјини.
Ситуација са руским медијима на Западу последњих година постаје све тежа. Европски парламент је у новембру 2016. усвојио резолуцију у којој се наводи да се неопходно супротставити руским медијима, при чему су као главне претње наведени Спутњик и РТ.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров раније је изјавио да Москва није очекивала да ће Запад увести санкције против новинара, спортиста и културних делатника.
Зграда Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
РУСИЈА
Европска комисија представила девети пакет санкција против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала