- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Лопови краду месо из пушница и сушара

CC0 / / Сланина и суво месо
Сланина и суво месо - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Са почетком свињокоља у западној Србији, сељаци се суочавају с проблемом крађе меса из сушара и пушница, а остане само оно што не успеју да уоче.
У само једној ноћи Бранку Радојичићу из Бреснице украли су из сушнице окачено месо од две крмаче, које су тежиле око 300 килограма.
„Моја супруга је прво видела отворена врата, а кад је ушла унутра, видела је да нема меса”, испричао је Радојичић за Танјуг.
Иза лопова су остали мањи комади првенствено сланине и неколико кобасица које су се налазиле под самим кровом сушаре, па их разбојници нису видели или их нису могли дохватити.
Бранко је крађу пријавио полицији која је изашла на лице места, али се, како каже, не нада да ће се ући у траг онима који су му у само једној ноћи однели труд и посао који су он и његови укућани обављали у последњих годину дана.
„Четрдесет година живим овде и никада се није догодила нека крађа до сада. Ми нисмо закључавали. Није било потребе. Никада нас нешто овако није снашло”, рекла је Бранкова супруга Цана.
Пре три дана полицији у Лозници је породица Јевтић из села Коренита пријавила је такође крађу меса из сушаре. Нестале су сланине и производи које су Јевтићи чували две године, а крађа је откривен кад су кренули да скидају месо.
Ћевапи - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
ДРУШТВО
Какво месо једемо у Србији: Шта све има у пљескавицама и ћевапима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала