- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Енергичне „Неверне бебе“: Мистичне поруке и нови имиџ у споту „Ћути“

© Фото : Спутњику уступила Маријана РајићНеверне бебе промо
Неверне бебе промо - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Новим спотом за сингл „Ћути“ група „Неверне бебе“ симболично је најавила излазак осмог студијског албума „Ходај“ у издању ПГП РТС, који је од данас у продаји.
Спот на прво гледање шокира енергијом, али и сублиминалним порукама које говоре о личном преиспитивању. Снимљен је у аутентичном амбијенту локалитета Феликс Ромулијана у Зајечару (Гамзиград), који је на листи светске баштине Унеска.
Реч је о модерној спони између прошлих и садашњих, турбулентних „сајбер“ времена, деци, људима и свакодневним унутрашњим и спољним борбама којима су изложени.
„Комплетан осми албум ‘Ходај’ је наш крик покушаја да се издигнемо из општег лудила, и локалног, и глобалног. Где смо, ко смо, куда идемо, шта је остало од онога што видимо када се погледамо у огледалу. Ми немамо другачији начин да пошаљемо поруку о потреби преиспитивања од музичке, уметничке, једино то нас је увек и интересовало. Нисмо поклекли тренду синглова нити одустали од концепта албума иако људи данас немају ни пет минута, а заправо и то је само фикција пројектована да нас држи у психотичном вртлогу. Желимо да застану, да у континуитету одслушају једну музичку причу која говори о животима сваког од нас, о падовима, поновном устајању и ходању“, изјавио је Милан Ђурђевић, фронтмен групе.
Осми студијски албум „Ходај” има 11 песама, а занимљиво је да визуелни идентитет омота чине уметничке слике Мине Радовић.
Концертна поп-рок атракција „Неверне бебе“ следеће године обележава три деценије постојања и рада, а у оквиру јубилеја најављују 30 концерата у 30 градова. Већина тих градова је, како кажу чланови бенда, посебно значајна за трновит пут који су прешли од клупског бенда који је у општем безнађу деведесетих бранио рок-културу у малим просторима, до једног од најпопуларнијих састава нашег поднебља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала