- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Легенди је уручен отказ – да ли је време да „Посебни“ поново промени фудбал?

© AP Photo / Pavel GolovkinПортугалија - Швајцарска, Кристијано Роналдо, Светско првенство
Португалија - Швајцарска, Кристијано Роналдо, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Легендарни Фернандо Сантош (68) није више селектор фудбалске репрезентације Португала, саопштено је на сајту тамошњег фудбалског савеза.
Искусни стручњак, који је предводио Португалце од 2014. имао је уговор до 2024. године, али је смењен након елиминације на Мундијалу у Kатару од Марока у четвртфиналу.
Сантош је са Португалијом освојио историјску титулу на Европском првенству у Француској 2016. као и Лигу нација 2019. године.
Ипак, после разговора са председником Савеза Фернандом Гомешом дошло је до разлаза, вероватно добрим делом и због сукоба са Kристијаном Роналдом, након што је селектор оставио капитена на клупи против Швајцарске и Марока у нокаут фази.
Kако наводе из Фудбалског савеза Португалије, ускоро ће објавити име новог селектора.
Поједини медији нагађају са именом Жозеа Муриња (59), који предводи Рому, али је „Посебни“ наводно загрејан за двоструку улогу и на клупи Португалије и „Вучице“.
То није чест случај, готово да се нису такве ситуације ни дешавале у историји фудбала, али Мурињо не би носио надимак који носи да не учествује у несвакидашњим дешавањима.
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Катар 2022
Роналдо ипак има „другу кућу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала