- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Није могло боље

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаЗлатна богиња, пехар намењен победнику Светског првенства у фудбалу
Златна богиња, пехар намењен победнику Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Ако већ Србија не може да игра у финалу, онда можемо да констатујемо да ћемо у борби за злато гледати две екипе које су највише показале на овогодишњем Мундијалу - Француску и Аргентину. На талону је историја. Меч се игра у недељу од 16 часова.
Лионел Меси тражиће шансу да дође до најжељенијег трофеја у каријери којим би код Аргентинаца могао да стане на црту Дијегу Марадони. Без Златне богиње то није могуће. Чак и са њом...
Са друге стране, Француска ће пробати да одбрани титулу првака света и ако успе биће прва репрезентација која је то урадила после 60 година, још од Бразила и Пелеове генерације.
Хипотетички је могло да се догоди да се у финалу нађу Француска и Хрватска што би била само реприза онога из Русије, или Хрватска и Мароко што би свакако било квалитативно мање забавно од судара Француске и Аргентине.
Ако гледамо квалитет састава, Француској и Аргентини само Бразил може да парира.
Према проценама стручњака, Бразил, Француска и Аргентина сврставани су у прве фаворите пред почетак Мундијала, а две од те три екипе играће у финалу.
Арентина је тренутно на седмом небу, еуфорија је немерљива, а са друге стране Триколори некако иду корак по корак, одрађују посао и не узбуђују се превише. Бране трон на изузетно рутиниран начин, па ће у финалу то бити борба енергије и смирености.
Биће и борба Лионела Месија са једне и Килијана Мбапеа са друге стране, двојице виртуоза. Меси је одавно заслужио место међу најбољима у историји ове игре, а Мбапе би са евентуалне две везане титуле првака света озбиљно закуцао на врата великана.
Када се све сабере и одузме, гледаћемо у овом тренутку најбоље могуће финале.
Кад га већ Србија не игра...
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала