- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Рат навијача у Монпељеу – настрадао дечак после меча Француске и Марока

© Tanjug / Димитрије ГоллТуча навијача Партизана на дербију.
Туча навијача Партизана на дербију. - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Језиве сцене одиграле су се у Монпељеу после полуфиналног меча на Мундијалу између Француске и Марока (2:0), где је дошло до жестоких сукоба навијача две селекције, а један дечак је настрадао.
Према саопштењу које је издала локална власт, наводи се да је несрећног дечака насилно ударио аутомобил у граду на југу Француске.
Дечак је преминуо у болници, лекари нису могли ништа да учине и констатовали су смрт.
Британски медији пишу да је дечак био део групе навијача Марока који су покушавали да отму заставу Француске с једног возила, али да је возач у том тренутку додао гас како би побегао из гужве и том приликом је ударио дечака.
Интернетом кружи велики број видео-снимака на којима се види прави навијачки рат између присталица Марока и Француске, а према извештају медија око 10.000 полицајаца морало је да изађе на улице широм Француске како би спречили страшне нереде.
Нереда је било свуда, од Париза, преко Лиона до Монпељеа и Брисела. Чак око 2.200 полицајаца морало је да интервенише у престоници Француске, а ухапшено је око 100 људи до сада.
Када је утакмица у питању, „триколори“ су головима Ернандеза и Кола Муанија савладали афричку селекцију и пласирали су се у финале, где ће у недељу од 16 часова покушати да обране светски трон, а на том подухвату стајаће им Аргентина предвођена Леом Месијем.
 Концерт  Рибље чорбе на стадиону Ташмајдан - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
„Мароканци лију сузе, не могу да туку Французе“ – Бора Чорба за Спутњик о победи Mбапеа и другова
Француска - Мароко - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Крај бајке о афричким „лавовима“ – шампион рутински до финала Мундијала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала