- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва најављује нову концепцију спољне политике: Видећете где ћемо "притискати гас"

© Sputnik / Viktor TolochkoМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Нова концепција руске спољне политике могао би да буде објављена већ 2023. године, изјавио је Алексеј Дробињин, директор Одељења за спољнополитичко планирање руског Министарства спољних послова.
„Сада ћу врло пажљиво рећи да, ако не буде више силе, ми се надамо да ћемо почетком следеће године успети да објавимо тај документ (спољнополитички концепт). Тада ће сви моћи да се упознају са њом“, рекао је Дробињин, говорећи на конференцији у Дипломатској академији „Дипломатија у савременом свету: процене, изазови, изгледи“.
Он је саопштио да је нови текст начелно одобрен још у јануару 2022. године, али је „због развоја ситуације одлучено да се настави рад и узму у обзир нови моменти”.
„Сада можемо да кажемо да смо у прилично поодмаклој фази. Спремамо се за наредно разматрање документа на нивоу Савета безбедности“, додао је Дробинин.
„Полазимо од тога да ће много тога што ће бити тамо предвиђати нашу спољнополитичку линију у наредних 4-6 година, како би наши страни партнери, пријатељи, противници видели где ћемо "притискати гас" у наредном периоду, а не да говоре, како неки покушавају, да је руска политика непредвидива. Надамо се да ће концепција одговорити на сва питања", закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала