- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва упозорава: Мешање у специјалну војну операцију донеће најтеже последице

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Русија упозорава све који желе да се умешају у ток специјалне војне операције у Украјини на најтеже могуће последице таквог крајње опасног корака, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Што се тиче речи француског лидера Емануела Макрона о спремности, како је рекао, да се прецизно умешају ради заштите Запорошке нуклеарне електране, то заиста захтева дешифровање, јер ту може бити врло много тумачења. Хтела бих у вези с тим да упозорим свакога ко жели да се умеша у ток специјалне војне операције у Украјини на најтеже могуће последице таквог крајње неодговорног и крајње опасног корака“, рекла је Захарова.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије је, такође, реаговала на најаве Вашингтона о испоруци система „Патриот“ Украјини да САД „настављају да ломе руке другим земљама НАТО-а, захтевајући од њих конкретнији допринос милитаризацији Украјине“.
„Тринаестог децембра САД су саопштиле да намеравају да испоруче Украјини батерију противракетне одбране 'Патриот'. Раније су многи експерти, укључујући и оне преко океана, изразили сумњу у разумност таквог корака, који води ескалацији конфликта и повећава ризик од директног укључивања америчке армије у борбена дејства“, рекла је Захарова.
Према њеним речима, „Вашингтон наставља да заврће руке другим земљама НАТО-а, захтевајући од њих конкретнији допринос милитаризацији Украјине“.
„Државни секретар САД Ентони Блинкен је 30. новембра у Букурешту, на састанку министара иностраних послова земаља Алијансе навео да је обим војне помоћи савезника и партнера у НАТО-у кијевском режиму за 10 месеци премашио 40 милијарди долара. Хтели бисмо да подсетимо да је целокупно наоружање које је Запад испоручио Украјини за Оружане снаге Русије легитиман војни циљ и да ће бити или уништено, или одузето, о чему је наша земља говорила у више наврата“, истакла је Захарова.
Телевизијски канал Си-Ен-Ен је раније, позивајући се на неименоване представнике америчке администрације, саопштио да Вашингтон приводи крају усаглашавање планова о испоруци система „Патриот“ Украјини. Према наводима телевизијског канала, портпарол Пентагона Патрик Рајдер је 13. децембра саопштио да за сада не може да каже више детаља о тим испорукама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала