Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Почела седница владе о Косову и Метохији, присуствује и Вучић

© Sputnik / Лола ЂорђевићСедница Владе Србије поводом ситуације на Косову
Седница Владе Србије поводом ситуације на Косову - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Седница Владе Србије на којој ће бити усвојен захтев Београда да се, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, од Кфора затражи повратак српске војске и полиције на КиМ, почела је вечерас у Палати Србија, у присуству председника Александра Вучића.
Председник Вучић присуствује седници на позив премијерке Ане Брнабић.
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поднео је данас у Прагу захтев тзв. Косова за чланство у ЕУ Чешкој која председава Унијом, а председник Вучић је рекао новинарима, током обиласка српско-мађарске границе са председницом Мађарске Каталин Новак, да ће Приштина подношењем захтева за чланство у ЕУ и званично прекршити Вашингтонски споразум, као и да ће одговор Београда тим поводом бити познат вечерас после седнице владе.
"Данас и званично они крше Вашингтонски споразум, а на све то одгворићемо вечерас после седнице владе на коју сам позван, и око наших захтева везаних за Резолуцију 1244 УН, али и за повлачење признања многих земаља. Добићете прецизан одговор", рекао је Вучић.
Председник Вучић је раније саопштио да је усаглашен текст којим ће у складу са Резолуцијом 1244 Србија упутити захтев Кфору да обезбеди распоређивање српске војске и полиције на КиМ.
Вучић је рекао да ће после седнице владе Кфор добити тај захтев.
Министар одбране Милош Вучевић говорио је за Спутњик о Косову, Украјини, притисцима на Србију...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала