- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Рачуница Запада да ће уништити руску економију је била погрешна

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Против Русије је покренута агресија без преседана, како би се уништила њена економија. Рачуница Запада да ће уништити руску економију, међутим, није била тачна, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Као што је познато, против Русије је покренута санкциона агресија без преседана. Она је усмерена на то да се у што краћем року суштински самеље наша економија, да се пљачкањем наших валутних резерви ослаби национална валута рубља и да се испровоцира разорна инфлација“, рекао је Путин на седници Савета за стратешки развој и националне пројекте.
Према његовим речима, рачуница Запада да ће руска економија бити уништена није се оправдала, грађани Русије су испољили јединство и одговорност.
„Та рачуница, као што видимо, сви то виде, није се оправдала. Руски предузетници, органи власти радили су прибрано и професионално, грађани су испољили јединство и одговорност“, рекао је Путин и додао да је Русија, захваљујући заједничком раду Владе, Банке Русије и других субјеката успела да стабилизује ситуацију.
Он је истакао да ће Русија тражити партнере међу земљама које се сада динамично развијају – у Азији и Латинској Америци.
„Тражићемо друге, перспективније партнере у регионима светске економије, који су у фази активног раста. То су Азија, Блиски исток, Латинска Америка, Африка. Управо на тржиште пријатељских земаља ћемо преоријентисати испоруке руских енергената“, додао је Путин.
Руски председник је, такође, рекао да ће Русија, без обзира на санкције, наставити да иде само напред, ослањајући се на сопствене ресурсе.
Путин је навео да ће стимулисати економску активност у новим регионама и развијати аграрни потенцијал и додао да је потребно да се осигура раст инвестиција, да се појаве нове компаније, да се граде нови станови, обнављају путеви и железнице, као и комуналн и енергетска инфраструктура.
Руски председник је нагласио да ће у будућности, у свим кључним областима економије, социјалне сфере и управљања нови региони бити саставни део Русије.
Земље Запада увеле су неколико пакета санкција против Русије због ситуације у Украјини. Владимир Путин је раније рекао да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, како би се погоршао живот милиона људи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала