- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши бугарски министар: Изгубићемо огроман новац због људи који траже подршку Запада

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаГас
Гас - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Бивши министар енергетике Бугарске Румен Овчаров изјавио је да ће цена гаса у земљи наставити да расте, те да ће Бугарска изгубити огроман новац због људи који траже подршку Запада.
Овчаров се сложио са изјавом бившег министра енергетике Николаја Павлова, који је оптужио владу Кирила Петкова да је довела до огромних губитака јер је закључивала уговоре о куповини гаса са посредницима.

„Гледано од 1. јула, дугујемо им 180 милиона долара које смо преплатили. Ако на то додамо и новац који смо дали због одустајања од руских испорука, испоставља се да је Бугарска за три месеца преплатила око 580 милиона долара. Желим да кажем да ће Бугарска због експеримената тих људи за осам месеци изгубити око милијарду. То је коалиција људи који на све начине покушавају да себи обезбеде подршку Запада, САД, грубо жртвујући националне интересе Бугарске“, оценио је Овчаров за бугарску телевизију Нова.

У протекла два месеца цена гаса у Бугарској је наставила да расте: у децембру је плаво гориво поскупело за 19 одсто, а у јануару се предлаже повећање цене за 40 одсто.
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
СВЕТ
Бугарски експерт о ограничењу цена нафте: Нека Русија предложи ЕУ да нафту довози с Марса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала