- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Приликом напада на руску територију Украјина користила дронове који су произведени у Америци

© Фото : U.S. Army National Guard/Army Spc. Amy CarleУкрајински војници са беспилотном летелицом
Украјински војници са беспилотном летелицом - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Беспилотне летелице, које је Украјина користила за нападе на Крим, направљене су у Сједињеним Америчким Државама, наводи се у документима надлежних органа Русије у које је Спутњик имао увид.
Како се наводи, анализа електронских компоненти пресретнутих беспилотних летелица показала је да их је Кијев користио и за нападе на инфраструктурне објекте у Севастопољу, као и Курској, Белгородској и Вороњешкој области Русије.
„Утврђено је да је електронику и контролне станице за дронове произвела америчка компанија 'Спектриворкс' која је извршила њихово почетно подешавање и проверу на аеродрому у граду Скотсдејл у Аризони“, наводи се у документима.
Касније су стручњаци извршили завршну монтажу и летна тестирања дронова на територији Пољске, у подручју аеродрома Жешов који САД и НАТО користе као главно чвориште за снабдевање Оружаних снага Украјине.
Како је прецизирано, постављање муниције, одређивање путање лета и лансирање дронова вршено је недалеко од Одесе и Кривог Рога.
„Према проценама руске стране, ове чињенице потврђују директну умешаност САД и Пољске (које као де факто стране у сукобу пружају масовну војно-логистичку подршку кијевском режиму) у припрему и извођење заједничких терористичких напада са кијевским режимом на територији Русије“, наводе аутори документа.
Подсећања ради, украјинске беспилотне летелице већ неколико месеци с времена на време покушавају да изведу нападе на Севастопољ, главну базу Црноморске флоте, као и на друге објекте на Криму. Мете напада били су штаб флоте, енергетски објекти, војни аеродроми.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Специјална операција у Украјини
Блинкен: Не охрабрујемо Украјину да напада територију Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала