- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Протест испред Амбасаде Србије у Тирани због захтева за повратака српске војске на Косово

© Фото : Косово онлајн/СкриншотПротест испред Амбасаде Србије у Тирани због захтева за повратака српске војске на Косово
Протест испред Амбасаде Србије у Тирани због захтева за повратака српске војске на Косово - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Због ситуације на северу Косова, а у знак солидарности са тамошњим Албанцима, испред амбасаде Србије у Тирани данас је одржан протест на коме је учествовало двадесетеак грађана.
Позивајући на јединство свих Албанаца под слоганом "Ми смо једно" учесници протеста, који је организовала невладина организација из САД са седиштем у Њујорку "Наси корени," говорили су о наводним српским злочинима и неправди над Албанцима који су, како су навели, учињени током последње три децецније.
Како јавља репотер Косово онлајна из Тиране, они су, носећи транспаренте "Стоп расизму и шовинизму", као и заставе Албаније са мапом територија из 1913. године, протест наставили испред зграде владе Албаније захтевајући од перемијера Едија Раме да спречи повратак српске војске на Косово и одустане од иницјативе Отворени Балкан, али и било какве сарадње са Србијом.
"На северу Косова осећа се ветар рата. Позиција Владе Србије и председника Вучића је један агресорски став и ратнохушкачки. Наша узнемиреност као албанских грађана је велика, јер треба да се равноправно третира питање Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа са онима који живе у Републици Србији" рекао је током протеста професор у пензији Дашамир Уриуци.
Протест који је обезбеђивала неколицина полициајаца завршен је испред канцеларије Едија Раме без инцидената.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала