- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивши саиграч Бобија и Дончића завршио каријеру у 22. години: „Почело је да ме уништава“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Амерички кошаркаш Тајрел Тери, 31. пик Даласа из 2020. године, објавио је крај играчке каријере у 22. години, уз срцепарајућу поруку на друштвеним мрежама у којој се пожалио да се бори са напетошћу.
Тери каже да осећа како га тренутно стање кроз које пролази у животу уништава.

„Јако ми је тешко и емотивно да напишем ову поруку. Данас сам одлучио да се опростим од игре која је велики део мог идентитета. Она ме је водила од првих корака и док сам много тога достигао, створио незаборавне успомене и склопио пријатељства... Такође сам доживео најмрачније моменте мог живота. Дошло је до тога да уместо да ме подиже, кошарка ме уништава“, пожалио се Тери.

Уз поруку, Американац је окачио и фотографије из своје кратке каријере. Пост садржи фотографију када је био млади баскеташ у Минеаполису где је одрастао, затим у средњој школи и на Универзитету Стенфорд, као и у Даласу.

„Почео сам да презирем себе и да преиспитујем сопствену вредност, много више него што је то ико могао да зна. Будио сам се са мучнином и борио се да удахнем јер ми је на грудима био камен претежак да бих га носио. Ово је само мали опис анксиозности у коју ме је спорт гурнуо и иако сам захвалан за сва враа која ми је отворио не могу да наставим са овом борбом јер сам преставо да волим кошарку. За многе ћу заувек остати пропали таленат, али иако ти људи неће бити у праву јер из највећих неуспеха долазе највећи успеси“, додао је Тери.

Тери је провео сезону у Мавериксима и забележио 11 наступа, а играо је са Бобјем Марјановићем и Луком Дончићем. Пре него што је одстрањен из тима пропуштао је утакмице из „личних разлога“.
Американац је био један од највећих проспекта који је изненадио многе када се пријавио за драфт, а на Универзитету Стенфорд бележио је у просеку 14,6 поена, 4,5 скокова и 3,2 асистенције.
Немања Недовић и Били Берон – детаљ са утакмице Зенит - Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
Звездаши вређали Американца – „Нема љутње, волим овај клуб“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала