Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Обавестио сам председника и премијерку да је предат захтев Кфору

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар одбране Србије Милош Вучевић
Министар одбране Србије Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је обавестио председника Србије Александра Вучића као врховног команданта и председницу Владе Ану Брнабић да је Војска Србије, односно Комисија за примену војно-техничког споразума из Куманова, предала Кфору захтев за враћање српских безбедносних снага на Косово и Метохију.
Вучевић је рекао да је нешто пре 11 часова у писаном облику предата одлука Владе Србије и захтев наше државе за повратак до 1.000 припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, односно полиције Србије на Косово и Метохију.
Додао је да је ноћас око један сат Војска Србије послала мејл са прилозима одлуке Владе Србије, захтеве и додатну документацију, канцеларији Кфора.
„Тако да смо формално-правно и технички покренули процедуру у складу са Резолуцијом 1244 и Војно-техничким споразумом из Куманова да користимо оно што је дефинисано међународним јавним правом, што нико не може да оспори Србији у контексту заштите наших националних и државних интереса и заштите нашег народа на простору покрајине Косова и Метохије“, истакао је Вучевић.
О томе колико су дешавања у Украјини у вези са ситуацијом на Космету и може ли Србија да остане војно неутрална разговарали смо са министром одбране Милошем Вучевићем:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала