- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Енергетски систем у Украјини у колапсу, временски услови додатно отежавају ситуацију

© AP Photo / David GoldmanКијев ноћу
Кијев ноћу - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
Пратите нас
Дефицит капацитета украјинског енергетског система и даље је значајан, а проблеме још више отежавају непогодни временски услови, ветар и киша са снегом, саопштили су у националној енергетској компанији „Укренерго“.

„Услед девет ракетних напада, недостатак електричне енергије у систему и даље је значајан. Све регионалне енергетске компаније исцрпеле су лимите потрошње. Стање електромреже широм земље је тешко због временских услова: киша са снегом, мраз и јак ветар проузрокују залеђивање опреме“, наводи се у саопштењу „Укренерго“ на Телеграм каналу.

Према информацијама компаније, наставља се процес довођења блокова нуклеарних електрана на ниво планираног капацитета, термоелектране постепено обнављају рад, док хидроелектране настављају да раде према плану.
Јуче је заменик шефа кабинета Владимира Зеленског, Кирил Тимошенко изјавио да се због оштећења објеката енергетске инфраструктуре на целој територији земље уводе ванредна искључења струје.
Оружане снаге Русије отпочеле су нападе на украјинску инфраструктуру 10. октобра, два дана након терористичког акта на Кримском мосту, иза кога, према процени руских власти, стоје украјинске специјалне службе.
Напади се изводе на енергетске, одбрамбено-индустријске и војне објекте. Од тада, узбуна за ваздушну опасност у украјинским регионима објављује се сваки дан, а понекад и на нивоу целе земље.
Блекаут - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
СВЕТ
Украјина, Молдавија и Придњестровље у мраку - узроци и последице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала