- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Крим поручио Вашингтону: То је објава рата

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаРуске заставе у Симферопољу
Руске заставе у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
Пратите нас
Стални представник Крима при администрацији председника Русије Георгиј Мурадов прокоментарисао је став Вашингтона који Кијеву даје одрешене руке да спроводи војну операцију на Криму рекавши да то представља „објаву рата туђим рукама“.
Наиме, координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Џон Кирби изјавио да САД признају Украјини право да планира и спроводи војне операције на Криму јер полуострво сматрају украјинском територијом.

„Кирбијева изјава о Криму је објава рата Русији, који САД налажу да се води туђим крвавим нацистичким рукама. Сматрам да се без директног подсећања Вашингтона на нашу 'батину' за нуклеарно обуздавање, која се уздиже над глупим главама вашингтонских лудака, ово питање неће завршити“, рекао је Мурадов за Спутњик.

Према његовим речима, Американци треба да се присете Бизмаркових речи, који је био познавалац Русије – да Русе не треба дирати.
„Насртање на руски Крим за нас Кримљане је једнако позиву на бомбардовање Вашингтона“, истакао је Мурадов.
Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.
Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Специјална операција у Украјини
Песков: Саопштења САД о Криму потврђују њихову умешаност у конфликт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала