- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сведок Михиног фудбалског процвата: Трк према северу – заувек!

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHONЦрвена звезда Бари
Црвена звезда Бари - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
Пратите нас
Синиша Михајловић оставио је велики траг у Црвеној звезди, а неке од најлепших успомена и самог српског великана везивале су за црвено-белу боју. Сведок Синишиног сазревања као играча био је Светозар Тоза Мијаиловић, директор Црвене звезде који је за Спутњик говорио о одласку великог фудбалског аса.
У трофејном музеју Црвене звезде отворена је књига жалости за Синишу Михајловића, а један од првих који се у њу уписао био је председник београдског клуба Светозар Тоза Мијаиловић.
„Данас смо били на уписивању у књигу жалости било је доста људи, туга велика“, почео је Мијаиловић разговор са Спутњиком.
Кишно суботње поподне Мијаиловић је провео сабирајући све лепе успомене и сакупљајући хвалоспеве о Синиши Михајловићу који није издржао борбу са најтежом битком.
Мијаиловић је имао ту срећу да сведочи сазревању Михајловића који је са Звездом освојио важне трофеје од којих председник клуба посебно истиче два.
„Синиша се са непуне 23 године у тиму Црвене звезде окитио са два најзначајнија трофеја, освојили смо Куп европских шампиона и Интерконтинентални куп. Он је у том тиму постигао толико да је био један од кључних играча, само да знате о каквом се фудбалеру ради“, сетно се присећа председник Црвене звезде који је у време када је Синиша играо за тај клуб био на функцији председника Скупштине Звезде.
У време када је дошао у тим био је један од најмлађих, али Мијаиловић истиче да су сви остали играчи од њега тако младог могли највише да науче.

„Дошао је из Војводине где је освојио шампионски пехар, један од ретких који је Војводина освојила. Иако је био најмлађи, играо је са таквим жаром, енергијом и упорношћу, био је инспирација за старије играче. Стигао је као коцкица која се слагала у формирани тим, обележио је тај период који је провео у Звезди“, исткао је Мијаиловић.

Предаја, обесхрабрење, пад мотивације, негативност биле су стране речи у Михином животу који се прерано завршио.
„За Миху је карактеристична била пожртвованост, упорност, а једна његова лепа особина је била и та што је увек насмејан и позитиван што је јако пријало свим људима, од навијача који су га обожавали до играча и колега, струке и управе клуба“, истакао је Мијаиловић.
О таленту Синише Михајловића сувишно је говорити. Његови слободњаци и данас се препричавају широм света, а Мијаиловић сматра да су били најбољи у Европи.
„Располагао је у ногама са невероватним могућностима, један је од најуспешнијих у слободњацима у Европи, са доста озбиљних дистанци је погађао. Ретки су такви шутери, а посебно ће остати у сећању његове радовање после постигнутих голова. Трк према северу са осмехом, у то време дугом косом, та радовања се и данас памте“, присећа се Мијаиловић лепих тренутака.
На терену фудбалска икона, ван терена човек огромног срца препуног доброте коју је истицао свако ко га је познавао.

„Био је велики човек, иза себе је оставио само добро и схватио је живот на прави начин. Знао је како оспособити себе, како треба формирати породицу, децу извести на пут. Када је све то завршио, није било божје правде да ужива у плодовима свог рада. Један велики борац како на спортском тако и на животном плану, али ето та болест је после упорне борбе победила. На Синишу треба гледати као на инспирацију и некога ко треба да остане у трајном сећању“, неутешан је председник Црвене звезде.

Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
СПОРТ
Сви знамо тачан одговор
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
СПОРТ
Да ли сте за то да нови Национални стадион добије назив „Синиша Михајловић“?
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
СПОРТ
Новак се емотивно опростио до Михе: Твој траг је неизбрисив!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала