- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андреј о Вимблдону: Биће катастрофално!

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андреј Рубљов
 Андреј Рубљов  - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Руски и белоруски тенисери доживели су ове године велику неправду јер су добили забрану да наступају на Вимблдону. Један од њих био је и Андреј Рубљов који је открио да су он и руске колеге разговарали са челницима Гренд слемова и да ће бити права катастрофа ако им поново не буде допуштено да играју на најпрестижнијем турниру у години.
Андреј Рубљов тешко је поднео одлуку власти Велике Британије и Вимблдона да руски тенисери не могу да играју на том турниру, а већ је почело да се полемише да ли ће забрана бити укинуте наредне сезоне.
Руски тенисер открио је да су он и колеге преговарали како са АТП системом тако и организаторима сва четири Гренд слема. Према речима Рубољова тенисери су изнели неколико предлога како би могло да се пронађе компромисно решење.
„Имали смо састанак са челницима гренд слемова и АТП. Стварно је лепо што је АТП отворенији него раније у смислу да помогну сваком. Били смо врло искрени, дали смо много опција и како на многе начине може да се помогне“, рекао је Рубљов.
Руски ас подвукао је да би одлука Вимблдона да поново забрани учешће руским и белоруским тенисерима била катастрофална по тенис.

„Ако нас забране другу годину заредом, неће бити промена, биће то нешто катастрофално за тенис. Тако се долива уље на ватру у тенису. И то не помаже ситуацији. Нудимо помоћ у сваком могућем правцу. Желимо да покажемо да тенис може да буде изнад политике“, закључио је Рубљов.

Новак Ђоковић на Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
СПОРТ
Укида се још једна забрана за Ђоковића – српски ас је чекао три године!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала