Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор поставио бодљикаву жицу на Јарињу, полиција зауставила окупљене пред административним прелазом

© Tanjug / Сава РадовановићПрипадници КФОР-а у Косовској Митровици
Припадници КФОР-а у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
На Јарињу, као и у Лешку и околини јутрос је појачано присуство патрола Кфора, који је у непосредној близини административног прелаза Јариње поставио бодљикаву жицу и барикаде уочи најављеног скупа подршке Србима на Косову и Метохији.
Како се наводи, на терену је и неколико џипова са британским војницима који се распитују код локалних Срба да ли ће ићи на скуп на прелазу Јариње, који су за 13 часова преко друштвених мрежа најавиле поједине организације из Црне Горе, РС и Србије.
Истовремено, РТС јавља да је српска полиција на око 300 метара од прелаза Јариње зауставила групу грађана која се упутила на скуп под називом „Збор на Јарињу, никада граница“.
Срби из Лепосавића који већ девети дан проводе на барикадама због хапшења Дејана Пантића и других Срба са севера, ноћас су приметили премештање јединица Кфора из базе Нотинг Хил ка Јарињу.
„Више од 15 џипова ‘хамер’ и неколико Кфорових камиона приметили смо ноћас на околним сеоским путевима, прича се и да су развукли бодљикаву жицу на неким местима“, рекао је за портал један од окупљених на барикадама.
Кфор се за сада о овоме није званично огласио.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала