- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Огњен Јанковић, „Београдски синдикат“: Од Призрена не одустајемо - чекаћемо као Јевреји /видео/

© SputnikМаша Радовић и Огњен Јанковић
Маша Радовић и Огњен Јанковић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Призрен ће бити и у духовном и у практичном смислу све ближи својој суштини, а то је стара престоница Србије и нешто што је неодвојиви део наше душе, нашег колективног бића. Од Призрена никада не треба одустати. Ако су Јевреји могли да чекају по легенди хиљаду година, можемо ми и дуже ако треба, каже Огњен Јанковић за Спутњик.
Члан групе Београдски синдикат, Огњен Јанковић гостујући у емисији „Маша и ...“ открио је колико је 2022. година била инспиративна за стих, који систем у свету највише лаже, али и хоће ли рујна зора коначно сванути у Црној Гори.
Алудирајући на стихове песме „Љубав у инат“ Огњена смо питали до када ће НАТО инквизитор узимати данак, на шта он одговара:
„Ми смо окружени НАТО земљама. Државе само јуре да постану чланице НАТО. То је за Србију немогуће. Ми не можемо да заборавимо шта се нама догодило, али опет са друге стране верујем у паметну дипломатију. У том НАТО савезу имате и Курту и Мурту. Предвиђам да ће се сам тај савез у неком тренутку редефинисати или распасти. Не може да се трпи толико различитости у том једном лонцу. Очекујем да ће једног дана доћи нека врста људског извињења, барем од тих земаља које су иницирале бомбардовање“.
„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала