- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

РПЦ наставља дијалог са Ватиканом - све ће зависити од политичке ситуације у свету

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаПатријарх Московски и све Русије Кирил и папа Фрања
Патријарх Московски и све Русије Кирил  и папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Руска православна црква води дијалог са Ватиканом, али будући односи ће зависити од политичке ситуације у свету, рекао је заменик шефа одељења за односе са медијима РПЦ Вахтанг Кипшидзе.

"Ми, колико је то могуће, настављамо дијалог са Ватиканом, имамо контакте, којима руководи одељење за спољне црквене односе. Али мислим да ће свака перспектива ових односа зависити од опште политичке ситуације у свету“, рекао је он телевизији "Соловјов лајв".

Вахтанг Кипшидзе је прецизирао и да на Западу постоје велике католичке заједнице, организације и покрети који „гаје веома јаке симпатије према Цркви и Русији“.
Према његовим речима, извињење Ватикана због изјава папе Фрање о Чеченима и Бурјатима може бити повезана са ставом Русије о заштити традиционалних вредности.
"Мислим да аналитичари који раде у Ватикану нису могли да не примете негативну реакцију која је постала универзална у нашем друштву", истакао је Кипшидзе.
Он сматра да је своју улогу одиграла и "наша одлучност коју смо показали у одбрани заједничких традиционалних вредности".
Ватикан - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
РУСИЈА
Ватикан се извинио Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала