- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најдоски за Спутњик: Миха је био карика која је фалила Звезди

© Sputnik / Лола ЂорђевићКомеморација Синиши Михајловићу
Комеморација Синиши Михајловићу - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Илија Најдоски, један од многих који су дошли да се опросте од Синише Михајловића на комеморацији на стадиону „Рајко Митић“, присетио се у кратком разговору за Спутњик заједничких дана са Михом у црвено-белом дресу у ком су покорили Европу.
Најдоски и Михајловић били су саиграчи 1991. године када је Црвена звезде освојила Куп европских шампиона у Барију.
Бивши репрезентативац Македоније стигао је у Београд из прилепске Победе 1988. године и дочекао је Михајловића, који је стигао три године касније.
На питање како је изгледао тај први сусрет и колико је левоногом бомбардеру из Борова села било потребно да се адаптира на тако велики клуб, Најдоски је одговорио:
„Прво, морам да кажем да је Синиша био диван човек. Задовољство и част ми је била што сам тренирао и играо са њим. Још од првог дана се он савршено уклопио у тај тим. Слагао се са свим играчима, није било никаквих проблема. Он је био та последња карика која је фалила Црвеној звезди за успех. Громада једна од човека“, са пуно сете и задршком у гласу прича Илија Најдоски.
Дефанзивац који је после Звезде каријеру наставио у шпанском Ваљадолиду није имао дилему, шта му је прва асоцијација на помен имена Синише Михајловића.
„Она невероватна упорност која га је красила. Никада се није предавао, та борба, та храброст...“, рекао је Најдоски којем су засузиле очи и није могао више ни да говори.
Комеморација Синиши Михајловићу одржана је у Београду и у Риму, док ће сахрана бити у понедељак на Светог Николу у италијанској престоници.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
СПОРТ
„Синиша је био мотивација током тешких времена у Србији“ – Дачић се уписао у књигу жалости
Комеморација Синиши Михајловићу - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
СПОРТ
„Што те нема“ и мук на Маракани – завршена комеморација Синиши Михајловићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала