- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан надиграо Пантере уз невероватан пад на крају

© Фото : АБА лигаПартизан - ФМП
Партизан - ФМП - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Кошаркаши Партизана остварили су нову победу у АБА лиги тако што су надиграли ФМП из Железника са 90:86. Одлучујућа за овакав развој ситуације била је трећа деоница коју су црно-бели добили са 28:12.
ФМП је тек у самој завршници успео да истопи разлику коју су црно-бели направили и поражен је са релативно малом разликом у односу на ток меча.
Партизан је у последњој деоници водио 27 разлике, а онда је на крају морао да стрепи за победу. Примио је чак 39 поена у последњој деоници! Невероватно.
Најефикаснији били су Матијас Лесор, Урош Трифуновић и Ален Смаилагић са по 14 датих поена. Код гостију је Степановић је дао 17, а Бич 16.
Тако је Партизан на победу над Ефесон надовезао и ову против популарних Пантера, а и на Јадрану је тим Жељка Обрадовића поправио утисак после пораза од Црвене звезде и Цедевита Олимпије.
Утисак је да је Партизан у првом полувремену играо толико колико му одговара, мада су поново странци у виду Лесора, Ледеја и Пантера морали да имају велику улогу, док су од домаћих играча шансу добили Вукчевић, Трифуновић, Анђушић и Смаилагић.
Са добрим шутем за три поена Партизан је успео да се одлепи и поведе са 10 разлике (45:35) пред одлазак на полувреме против Пантера.
Управо су Трифуновић и Смаилагић повукли црно-беле у наставку, па је ФМП морао да капитулира на овом гостовању.
Алекса Аврамовић није играо ни на овој утакмици, али овога пута због проблема са примицачем ноге. Повреда није теже природе.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
СПОРТ
Званично: Кампацо потписао за Звезду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала