Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Полупани излози локала чији су власници Срби у Бошњачкој махали, реаговао Београд /видео/

© Фото : Косово онлајн/скриншотПолупани излози локала чији су власници Срби у Бошњачкој махали
Полупани излози локала чији су власници Срби у Бошњачкој махали - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
На бар четири локала у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице чији су власници Срби током протекле ноћи непознати починиоци полупали су излоге.
Један од власника локала рекао је за Косово онлајн да га је комшија Албанац обавестио да су му полупани прозори на радњи.
Власник је навео да није ништа украдено, већ да је само сломљено стакло.
РТС наводи да су одмах поред српских и локали Албанаца, који су неоштећени.
На само педесетак метара од места где се то десило стационирани су припадници косовске полиције који су недавно са југа распоређени на север Косова и Метохије.
У Северној Митровици тренутно је мирно, над градом кружи хеликоптер Кфора, а градским улицама патроле Еулекса, наводи Косово онлајн.

Канцеларија за КиМ: Потврђене намере Куртијевог режима

Коментаришући тај инцидент, канцеларија за КиМ саопштила је да су у подмуклом нападу екстремиста, и такорећи пред очима међународног присуства, на најогољенији начин потврђене и намере и права природа Куртијевог режима.
„Сада је јасно са којом намером и разлогом је Косовска полиција с дугим цевима послата у мешовите српске средине на КиМ. Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма обележава се широм света у знак сећања на трагедију која је отпочела управо ломљењем излога, и ово је недвосмислена потврда да је Куртијева идеологија и пракса најогољенији фашизам“, наводи се у саопштењу Канцеларије.
Они даље наводе да је неопходно да УНМИК и КФОР хитно стану у заштиту Срба и њихове имовине на Косову и Метохији, јер историја не прашта равнодушност у оваквим ситуацијама.
У саопштењу Канцеларије истиче се да Куртијеви екстремисти Србима не дозвољавају чак ни да у миру прославе Светог Николу и свакога дана он и његови насилници у полицијским униформама удаљавају нас од мирног решења ситуације на северу покрајине.
„Курти се очигледно нада да ће стварањем атмосфере страха и неизвесности обесхрабрити Србе на северу Косова и Метохије и да ће отупети њихову решеност да истрају у праведној борби за своја права, али српски народ је издржао и горе зулуме и побеђивао је и веће насилнике од њега, па ће тако победити и овога пута“, закључује Канцеларија.
Драма из Велике Хоче која је обишла свет:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала