- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Путин о финалу Светског првенства: Била је то драма, укључио сам се кад је било 2:2

© AP Photo / Christophe EnaАргентина – Француска
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин саопштио је да је гледао финале Светског првенства у Катару и да је Аргентина заслужила титулу светског шампиона.

"Што се тиче фудбалске утакмице, гледао сам друго полувреме. Од тренутка када је већ било 2:2. Гледао сам продужетке", рекао је Путин на конференцији за новинаре са белоруским колегом Александром Лукашенком у Минску.

Он је додао да касније "није могао да одоли да не позове председника Аргентине Алберта Фернандеса и да му честита.
"Знам да је Аргентина фудбалска земља. Тамо људи заиста веома воле фудбал и своје играче. Мислим да су заслужили ову победу", рекао је Путин.
"Чини ми се да је и Господ Бог био на страни навијача. И морамо да се захвалимо обема екипама на бриљантној игри... направили су прави празник фудбала за све спортове и љубитеље фудбала на свету. Оба тима су играла сјајно, тако да морамо да им кажемо велико хвала. Заиста, била је таква драма, али до последње секунде су се, како кажу, борили, борили веома достојно, али је победио најјачи“, рекао је Путин.
Белоруски председник је истакао да је он на првенству навијао за Бразил.
"Ја сам навијач бразилске репрезентације. Аргентина ми је на другом месту. Зашто ми се свиђају ови тимови? Зато што је фудбал за јужноамериканце више од игре, они живе за фудбал", рекао је Лукашенко.
Репрезентација Аргентине у финалу Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Русија зна шта је победа и зато је навијала за Аргентину - стигла честитка и од Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала