- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руске снаге у правцу Доњецка заузеле боље положаје, ликвидирано преко 130 украјинских војника

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Руске снаге су током претходног дана, захваљујући офанзивним акцијама, заузеле повољније положаје у правцу Доњецка. Артиљеријском ватром осујећени су непријатељски покушаји да извиди положаје руске војске у ДНР. Поред тога, руска војска је на подручју Доњецка ликвидирала преко 130 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране Русије.
Додаје се да су уништена и два тенка, три борбена оклопна возила и три аутомобила.
У правцу Купјанска је у ватреним дејствима руске артиљерије, као одговор на груписање људства и војне опреме Оружаних снага Украјине у ЛНР, ликвидирано преко 20 украјинских војника, борбено возило пешадије и два аутомибила.
На подручју Красног Лимана, захваљујући артиљеријској ватри, поражене су јединице украјинске војске у ЛНР и уништене четири диверзантске групе. Ликвидирано је до 70 украјинских војника, два оклопна борбена возила и дав камионета.
У правцу јужног Доњецка, артиљеријском ватром и активним дејствима руске војске поражена је четна тактичка група 72. механизоване бригаде и 108. бригада територијалне одбране Оружаних снага Украјине, које су безуспешно покушале да нападну руске снаге у ДНР.
Руске снаге су на подручју насеља у ДНР елиминисале две диверзантске групе украјинских снага.
На овом подручју је укупно до 80 војника непријатељских војника убијено или рањено, а уништена су и два борбена оклопна возила и три камионета.
Захваљујући оперативно-тактичкој авијацији, ракетним снагама и артиљерији групе јединица Оружаних снага Русије погођени су привремени пунктови 61. пешадијско-ловачке бригаде, 124. бригаде територијалне одбране, као и групе центра за специјалне операције „Југ“ Оружаних снага Украјине на подручју ДНР и у Херсонској области.
Поред тога, 56 артиљеријских јединица украјинских снага претрпело је пораз на ватреним положајима, као и људство и војна опрема у 139 региона.
Средствима противваздушне одбране за претходна 24 сата оборено је осам украјинских дронова на подручју насеља у ЛНР, ДНР, Запорошкој и Херсонској области.
Поред тога, на подручју ДНР, ЛНР и у Запорошкој области пресретнуто је шест пројектила вишецевних ракетних система „Химарс“ и „Ураган“.
У ваздушном простору изнад Белгородске области оборене су четири америчке противрадарске ракете „Харм“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала