- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шампионски дефиле – како је Аргентина дочекала своје хероје

© AP Photo / Matilde CampodonicoАргентински навијачи славе победу тима на Светском првенству у Буенос Ајресу 2022.
Аргентински навијачи славе победу тима на Светском првенству у Буенос Ајресу 2022. - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Фудбалску репрезентацију Аргентине, предвођену првом звездом и капитеном Лионелом Месијем, дочекала је одушевљена публика на аеродрому у Буенос Ајресу данас у раним јутарњим сатима, по локалном времену.
На снимку се види како се авион зауставља, а онда се Меси појављује на врху степеница носећи трофеј, што је изазвало делиријум међу окупљенима.
По искрцавању из авиона, светски прваци су ушли у специјални аутобус са отвореним кровом и прошли кроз огроман број навијача који су се окупили да им пожеле добродошлицу кући.
Недељно финале Светског првенства на стадиону „Лусаил“ између Аргентине и Француске завршено је резултатом 3-3 после продужетака, а спорстки многи коментатори су га назвали једном од најбољих утакмица свих времена.
Меси је два пута погодио мрежу ривала, уз још један гол Анхела Ди Марије, док је хет-трик КилијанаМбапеа задржао Француску у игри.
После извођења једанаестераца Аргентина је победила Француску резултатом 4:3, и тако освојила трећу светску титулу - крај из бајке за 35-годишњег Месија, који је рекао да ће ово бити његово последње Светско првенство.
Лионел Меси прослава у Аргентини - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Катар 2022
Три сата иза поноћи, а цела Аргентина на ногама – шампиони света стигли у домовину!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала