Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева: Немачки амбасадор лоше интерпретиран или је имао мождани удар пред интервју

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПремијерка Србије Ана Брнабић
Премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић критиковала је на Твитеру немачког амбасадора на Косову Јерна Родеа који је претходно изјавио да барикаде на северу Косова морају бити уклоњене до Божића.
„Заиста нечувене изјаве од амбасадора на толико нивоа. Прво, данас сте изјавили да барикаде морају бити уклоњене и чак се усудили да дате рокове (до Божића). Амбасадоре, разјасните: Ваш Божић или наш? Само да знамо“, написала је Брнабићева и додала да претпоставља да је амбасадор „забринут да ли ће Деда Мраз успети да прође“.
Брнабићева је поручила да су барикаде ту због (ухапшеног бившег полицајца) Дејана Пантића и питала амбасадора Родеа да ли је свестан да Пантићева породица 11 дана није разговарала са њим и да нико, укључујући Еулекс, не зна где се он заправо налази.
„Где је то друго могуће него у Куртијевом гету“, питала је Брнабић.
Она је истакла да Срби на барикадама траже основна људска права и владавину права и питала да ли мисли да Срби више воле да буду на барикадама него у својим домовима током своје славе или Божића или ће их истерати да би имали миран и срећан Божић.
Брнабић је навела да је Роде рекао да су барикаде нелегалне и питала да ли је легално киднаповати људе и држати их на непознатој локацији 11 дана.
„Зар вас ово не мучи? Ако не, Деда Мраз вам можда неће донети поклон“, поручила је Брнабићева.
Она је оценла да су Риодеове изјаве, осим ако није „лоше интерпретиран или је имао мождани удар пред интервју“ „дубоко забрињавајуће“, јер се експлицитно прети Србима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала