- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

За танго је потребно двоје

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаФакундо Кампацо
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Црвена звезда направила је до сада два кључна потеза: довела је Луку Вилдосу, а онда и тренера Душка Ивановића. Они су окренули сезону. Пре свих Аргентинац који игра на високом нивоу. То је навело челнике да направе још један велики потез. И доведу још једног Аргентинца, Факунда Кампаца. Играће се танго аргентино, а за то је потребно двоје.
У овом случају двојица Аргентинаца, кошаркашких мајстора.
Вилдоса се показао као страшан потез Звезде, стигао је као плејмејкер који прави разлику, разиграва саиграче и доноси огромну енергију.
Навијачи су се везали за њега, а некако се све погодило и поклопило са Светским првенством у фудбалу, па је на једној од утакмица публика чак скандирала Аргентина, Аргентина, у знак подршке тој репрезентацији која је играла против Хрватске.
Све више се на утакмицама Црвене звезде могу видети аргентинске заставе на којима пише име Луке Вилдосе, а онда је управа црвено-белих пожелела да додатно зачини ту причу.
© STRAHINJA ACIMOVICЛука Вилдоса, Звезда - Бајерн, Евролига, кошарка
Лука Вилдоса, Звезда - Бајерн, Евролига, кошарка - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Лука Вилдоса, Звезда - Бајерн, Евролига, кошарка
И ни мање ни више него доведе Факунда Кампаца који је до недавно делио паркет са Николом Јокићем у дресу Денвера.
За танго је потребно двоје, а дуо је комплетиран доласком Кампаца, па ће он заједно са Вилдосом моћи да заигра своју игру и донесе мало магичне прашине под сводове Пионира.
Када се на њих двојицу дода и Немања Недовић, јасно је да ће Црвена звезда имати један од јачих трозубаца са бековских позиција у целој Евролиги.
Сада је само питање како ће њих тројицу укомпоновати Душко Ивановић, односно да видимо да ли ће долазак Кампаца мало променити улогу у тиму Вилдосе или Недовића.
„Јако ми је драго што сам овде, нисам се двоумио када сам добио понуду Црвене звезде. Почео сам да претражујем снимке утакмица, навијача, како Лука игра, како игра екипа. Једва чекам да заиграм“, рекао је Кампацо и тако придодао још мало аргентинског шмека црвено-белима.
Видећемо када ће Црвеној звезди бити скинута забрана регистровања играча и када ће Кампацо моћи да истрчи на терен у новој опреми.
Јасно је да су навијачи Звезде у потпуној еуфорији после доласка кошаркаша оваквог калибра.

Кампацо најскупљи играч српке клупске кошарке

Према информацијама Јурохупса, Кампацо ће у Црвеној звезди добити 1.800.000 евра до краја сезоне, што га чини најплаћенијим играчем у историји наше клупсе кошарке. Поређења ради, Кевин Пантер у Партизану има 2.500.000 евра за две сезоне, дакле 1.250.000 евра по сезони.
А, треба рећи да Кампацо добија поменути новац не за целу сезону, већ за ово што је остало до краја текуће.
Такође, постоји опција продужетка сарадње на још годину дана.
Журка може да почне.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
СПОРТ
Званично: Кампацо потписао за Звезду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала