Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Међународна заједница хитно да реагује“: Застрашујуће претње Куртија и позив на ликвидацију Срба

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије  - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да су застрашујуће претње и позив на ликвидацију које је Србима на барикадама упутио Аљбин Курти, који, како каже, очигледно губи живце пред демократским и мирољубивим одговором српског народа. Истовремено Петковић је позвао међународну заједницу да реагује, саопштила је Канцеларија.
"Када знамо на шта је све у претходном периоду био спреман како би изазвао ескалацију ситуације на терену, овакве претње најозбиљније схватамо", рекао је Петковић који је тако реаговао на Куртијеву изјаву за британски Гардијан да уклањање барикада неће искључити жртве.
"Међународна заједница мора под хитно да реагује на злокобне најаве које је професорима, лекарима, деци, студентима, самохраним мајкама, радницма који на барикадама даноноћно бране своју слободу и људска права, своје право на останак и опстанак на овим просторима упутио Курти", рекао је Пековић.
Сада је, додаје он, кристално јасно да његово противправно распоређивање дугих цеви и специјалаца наоружаних до зуба на север Косова и Метохије нема за циљ никакву мировну мисију већ је директна претња српском народу на КиМ.
"Очигледна је нервоза Приштине јер не успева да испровоцира неодмерену реакцију српског народа на барикадама и у свом јаловом и промашеном покушају криминализације Срба на северу КиМ, сада позива на њихову ликвидацију.Сада се још једном показало исправним због чега је била важна одлука наше државе да упути захтев о повратку наших безбедносних снага на КиМ и нека Курти буде уверен, неће му Београд никад дозволити да своје претње претвори у дело", навео је Петковић.
О тренутној ситуацији у јужној српској покрајини погледајте у новој емисији „Света са Спутњиком“ – „Косовско искушење Европске уније“
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СРБИЈА
Курти: Уклањање барикада не може искључити жртве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала