- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: Учесници специјалне операције у Украјини дају изузетан пример храбрости

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се држава више пута суочавала са искушењима и бранила свој суверенитет а да је данас пред истим изазовом.
„Наша земља се више пута суочавала са искушењима, бранила свој суверенитет. Данас је пред Русијом исти изазов. И на фронту, у склопу специјалне војне операције, војници, официри, добровољци дају изузетан пример храбрости и самопожртвовања“, навео је Путин.
Русија се диви чврстини и одважности људи који бране државу и испуњавају свој дуг у току специјалне операције, рекао је Путин на церемонији уручења државних награда у Кремљу.
Како је рекао, Русија увек преовладава потешкоће на свом путу, без тога нема развоја, али данашњи проблеми су посебно тешки и у њиховом решавању руски војници су најистуренијој линији.
Према његовим речима, свако ко се сада налази у зони специјалне операције је херој.
„Искрено сматрам да су они сви хероји, сви они који су на том тешком, одговорном и опасном послу. Верујем да велика већина грађана наше земље мисли томе, ја о томе стално мислим и наравно желимо их успех “, рекао је он.

Шеф ЛНР: Хвала Русији на помоћи

Путин је на церемонији уручења државних признања одликовао вршиоца дужности шефа ЛНР Леонида Пасечника Орденом заслуга за отаџбину 1. степена за изузетне заслуге за заштиту права и слобода цивилног становништва од агресије украјинских неонациста.
Пасечник је захвалио руском председнику и свим становницима Русије на помоћи републици без које би било „немогуће опстати“.
„Заједно смо, цела република је 2014. године одлучила да се не сложи са политиком националистичке Украјине, одлучили смо да бранимо своју земљу, одлучили смо да бранимо своју историју, одлучили смо да одбранимо своју могућност да останемо браћа са народом Русије“, рекао је Пасечник након примања ордена.
Он је додао да свој орден сматра наградом за сваког становника ЛНР.
„Огромно хвала Вама лично, целом руском народу, свим становницима Русије на помоћи, без које, наравно, не бисмо постојали као република и било би нам готово немогуће да преживимо. Желим да вас уверим да вас нећемо изневерити“, закључио је Пасечник.

Пушилин: Поносан сам што водим регион са тако чврстим људима

Путин је Орденом заслуга за отаџбину 1. степена за изузетне заслуге за заштиту права и слобода цивилног становништва од агресије украјинских неонациста наградио и в.д. шефа ДНР Дениса Пушилина.
Пушилин је након добијања ордена изјавио да поносан што води регион са чврстим људима који су преживели тешких осам година.
Он је такође захвалио председнику за ову награду.
„Ово је награда за сваког становника Доњецке Народне Републике – лекара, учитеља, војника, припадника Министарства за ванредне ситуације, комуналних предузећа, свих оних који су током ових осам година остали своји, остали су верни себи“, истакао је Пушилин.
Он је додао да је за осам година било тешких тренутака када су се чуле разне изјаве, па и изругивања типа „да нас не чекају“ – и од својих и од туђих.
„Поносан сам, част ми је да водим регион са овако чврстим људима. И сада није лако, али сада нисмо сами, према томе извршићемо све задатке. Победићемо заједно са Русијом“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала