Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Свечља најдиректнијим претњама црта мету на челу Горана Ракића

© Wikipedia / DjidashСрпска листа
Српска листа - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Српска листа најоштрије је вечерас осудила, како је навела у саопштењу, ''цртање мете на челу председнику Српске листе Горану Ракићу од стране министра полиције Џелала Свечље'', која долази свега неколико часова након претњи Аљбина Куртија упућене Србима на барикадама.
''Без икаквог доказа за своје оптужбе, Куртијев министар који руководи наоружаним специјалцима, који су до сада небројено пута показали мржњу према свему што је српско, упутио је најдиректније претње легалном и легитимном политичком представнику највеће партије Срба на Косову и Метохији'', наводи се у сапштењу Српске листе.
''Џелале Свечља, ти и твој Курти сте одговорни за ситуацију у којој се налазимо јер сте месецима уназад спроводили репресију над недужним, голоруким српским народом. Јер сте нам забрањивали вакцинацију, изборе, референдум, упадали оклопним возилима и дугим цевима у вртиће, слали РОСУ јединице на голорук народ, хапсили људе без доказа, направили листе за хапшење и одстрел Срба, градили базе за своје наоружане формације отимајући српску земљу, и као каубојац долазио на север Косова и Метохије сликајући се, правећи маркетинг, и дајући лош пример својим потчињеним, те месецима уназад спроводили институционално насиље'', додају из Српске листе.
У саопштењу се подсећа да се на барикадама налази српски народ, лекари, професори, угледни грађани, жене, мајке, сестре а не криминалци.
''Али ви то не разумете јер полазите од себе, а криминалац у поштење не верује. Није Ракић већ Свечља био део покрета на чијим протестима су каменоване зграде институција, паљена службена возила, гађана зграда Владе у Приштини'', додају из СЛ.
Из Српске листе још истичу да не очекују реакцију међународних представника нити процесуирање Свечље због лажних оптужби које је изрекао, али да поручују Свечљи, Куртију и њиховим менторима да нема те претње која ће уплашити било код члана Српске листе нити их спречити у намери да се мирно и демократски боре за права и опстанак српског народа.
''Након директне претње Аљбина Куртија и Џелала Свечље поручујемо им да ћемо их сматрати апсолутно одговорним у случају да се председнику Ракићу или било ком грађанину угрози безбедност, физички и психички интегритет'', наглашавају из Српске листе, пренео је Танјуг.
Свечља је раније вечерас оптужио председника Српске листе Горана Ракића да 11 дана "одржава барикаде" и блокира могућност деловања косовке полиције и кретање грађана на КиМ.
"Горан Ракић у сарадњи са криминалним и оружаним бандама одржава барикаде које већ 11 дана блокирају наше грађане и припаднике Косовске полиције. Једино знају да трубе о 'убијању', док је једини језик који ми знамо стабилност, ред и закон, свима и без разлике.", написао је Свечља на Фејсбуку*.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
О тренутној ситуацији у јужној српској покрајини погледајте у новој емисији „Света са Спутњиком“ – „Косовско искушење Европске уније“
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СРБИЈА
Курти: Уклањање барикада не може искључити жртве
Председник Српске листе Горан Ракић  - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СРБИЈА
Председник Српске листе: Курти отворено предлаже убијање Срба на барикадама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала