- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Светлосна игра и индустријал звук: Лајбах одушевио Београђане

© AFP 2023 / JURE MAKOVECЛајбах
Лајбах - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Словеначки музичко-концептуални пројекат Лајбах наступио је вечерас у МТС дворани на турнеји поводом албума " Love is still alive".
Постава Лајбаха је први део београдског наступа посветила извођењу у целости "Love is still alive Аливе", из осам истоимених бројем означених делова, рађених за црнохуморни научнофантастични филм "Гвоздено небо 2" (2019).
Електро поп свирку, са примесама алтернативног и и гитарског звука, током око 45 минута пратила је светлосна игра, као и пројекције на великом платну са компјутерски генерисаним приказима свемира и разних геометријских облика.
Након 20-минутне паузе, у другом делу музичари на челу са визуелно препознатљивим певачем Миланом Фрасом су се вратили авангардном и индустријал звуку са почетака Лајбаха и подсетили на ствари попут " Ordnung und disziplin", "Лепо - красно" и "Смрт за смрт".
Награђен вишеминутним аплаузом, Лајбах је на бис извео недавно објављену прераду песме канадаског кантаутора Ленарда Коена (1934-2016) "The future", као и "Simpathy for the devil“ Ролингстонса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала