- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хрватима стигла лекција из Загреба због – „За дом спремни“: Нисте моји амбасадори

© AP Photo / Robert PerryЛука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске
Лука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Хрвати су опет одушевили резултатом на СП, у Катару су освојили треће место, након што су претходно у Русији 2018. били други. И док многи у Хрватској сматрају да су Модрић и другови најбољи амбасадори те земље, познати новинар Александар Станковић, иначе аутор емисије „Недељом у 2“ која се емитује на HRT, огласио се постом на друштвеној мрежи.
Славила се у Загребу бронза коју су Хрвати донели из далеке Дохе, а на улицама се окупило око 100.000 људи. Јасно је да славље није могло да прође без „За дом спремни“.
И у кафићу у Великој Горици који је у власништву Марцела Брозовића, могло се чути исто, с тим што су „За дом спремни“, певали фудбалери Брозовић и Дејан Ловрен, што се могло видети на друштвеним мрежама у видеу који је ишао уживо.
Све то натерало је хрватског новинара Александра Станковића да се огласи, такође на друштвеним мрежама, једним подужим постом.
„Пре пет година Лука Модрић је кратким памћењем штитио Здравка Мамића на суду. О томе сам радио емисију с Јошком Јеличићем који је закључио да Модрић није дорастао суђењу, а ја сам закључио како би нас 90 одсто учинило исто и запитао се ко нам је крив што верујемо да су фудбалери наши најбољи амбасадори. У међувремену су фудбалери службено постали наши најбољи амбасадори, а ја и даље мислим исто. Хрватска фудбалска репрезентација је двадесетак младића који одлично раде свој посао. Уз часне изузетке фини момци, селектор симпатична особа, Лука Модрић вредан човек, међутим он није моји најбољи амбасадор. И сада слееди питање „а чији си ти амбасадор тако паметан?“ Ничији! Ја у старту немам квалификације за ту част јер имам добро памћење и јер редовно плаћам порез. Дакле, ја сам сам свој амбасадор. Да појасним: Нисам фудбалски навијач и не падам у еуфорију када игра Динамо, или репрезентација. Више сам се радовао успесима Мирка Филиповића, Жељка Мавровића, Иванишевића, некада Бенеша и Парлова него фудбалске репрезентације. Ето, такав сам, више волим друге спортове. Не преплави ме осећај поноса, или ишта слично када у Алжиру помену Модрића, Шукера ,Тита или Теслу. Тесла је био геније, али мене ту није било нигде. То што говоримо исти језик и што смо рођени релативно близу није довољно да себе препознајем у Тесли. Или да окренемо ствари овако: могу се препознати и бити поносан на све изврсне људе овог свеета од Њутна до Тесле, од Хармса до Сламнига, од Саше Петровића до Анга Лија, али некако ми се чини да је то и за егоманијака попут мене превише. И да, и даље мислим да фудбалери нису моји најбољии амбасадори већ су најбољи амбасадори сами себе. Не требају ми амбасадори који се опуштају уз 'За дом спремни'“, наводи се између осталог у посту који је на друштвеној мрежи објавио хрватски новинар.
Хрватска је освојила треће место на Светском првенству у Катару, након што је у борби за бронзу била успешнија од Марока резултатом 2:1.
Навијачи Марока - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Катар 2022
Мароко је славио са својим шампионима – десет хиљада људи на улици
Аргентина, прослава титуле шампиона - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Катар 2022
Прва жртва аргентинске прославе титуле – погинуо младић који је пао с крова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала