- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Изабрана нова Влада Републике Српске

© AP Photo / Radivoje PavicicСедница Скупштине Републике Српске
Седница Скупштине Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Након законодавне, Република Српска је добила и извршну власт. Посланици Народне скупштине изабрали су на посебној седници за председника Владе Републике Српске Радована Вишковића и нове чланове Владе Републике Српске.
За избор Владе Српске гласао је 51 посланик, док је 23 гласало против.
Након избора, премијер Радован Вишковић и министри положили су заклетву.
Гласању у Парламенту Српске присуствовао је председник Републике Српске Милорад Додик.
У Народној скупштини Српске посланици су претходно расправљали о експозеу мандатара Радована Вишковића и предлогу његовог кабинета.
Од 16 министара 11 је нових. У експозеу мандатар Вишковић је нагласио да је економски раст, реформа јавних предузећа и демографска обнова Српске међу приоритетима рада Владе.
У Народној скупштини мандатар Радован Вишковић представио програм рада будуће Владе и предложио кадровска решења за свој кабинет.
Новим сазивом испоштован је договор владајућих странака, али и Уставом загарантован број министара из српског, бошњачког и хрватског народа. Економски раст , дигитализација, реформа јавних предузећа, здравствена и социјална политика и демографска обнова Српске, пет је приоритета нове Владе наводи се у експозеу. За већину ових циљева, предуслов је каже, Вишковић формирање три радне групе, што је новина извршне власти.
Задатак прве израда социјалне карте, друге демографска обнова, треће израда Стратегије одрживог развоја. До економског раста кроз шест задатака, преноси РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала