- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп се сумњичи да није платио порез на приход 2020. године

© Tanjug / AP/Joel MartinezДоналд Трамп у посети Тексасу
Доналд Трамп у посети Тексасу - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп није платио порез на приходе током последње године свог мандата и пријавио је губитак у својим пословним активностима, наводи се у извештају конгресног одбора задуженог за спровођење истраге.
Подаци које је објавио надлежни одбор Представничког дома који воде конгресмени из Демократске странке показују да су Трампови приходи и његове пореске обавезе драматично варирали током четири године које је провео у Белој кући, пренео је Ројтерс.
Документација потврђује да су Доналд Трамп и његова супруга Меланија плаћали одређени износ на име пореза током све четири године Трамповог мандата, али су минимизирали своје приходе, наводећи да су претрпели пословне губитке и приказивали их у намери да смање пореске обавезе.
Одбор Представничког дома је довео у питање истинитост и легитимност неких пореских умањења, укључујући и једно умањење у износу од 916 милиона долара.
Трамп је током мандата одбио да представи јавности своје пореске пријаве, иако су сви други амерички председници, са изузетком Ричарда Никсона, редовно и уредно испуњавали све своје пореске обавезе.
Трампов портпарол је оценио да је објављивање ових докумената „политички мотивисано“.
„Ако се оваква неправда може догодити председнику Трампу, онда без икаквог разлога може да се догоди сваком Американцу“, изјавио је данас портпарол Трампове организације Стивен Чеунг, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала