- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У фабрици „Нисана“ у Санкт Петербургу производиће се аутомобили „лада“

© Sputnik / Vladimir PesnyaАвтомобил Лада Ларгус, АвтоВаз
Автомобил Лада Ларгус, АвтоВаз - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Руска компанија „АвтоВАЗ“ покренуће производњу аутомобила бренда „лада“ у фабрици у Санкт Петербургу која је раније припадала јапанском произвођачу аутомобила „Нисан“, саопштио је председник „АвтоВАЗ-а“ Максим Соколов.

„Сада је још прерано да се све открива, али могу да кажем да ће ти аутомобили бити модерни, квалитетни, са највишим безбедносним стандардима. Производиће се под брендом 'лада'. Реч је о класама аутомобила које неће бити конкуренти производима из фабрике 'ВАЗ'. Преговори са нашим партнерима су у завршној фази и чим буду потписани меморандуми, одмах ћемо их представити јавности“, рекао је он.

Како је прецизирано, „АвтоВАЗ“ планира да покрене производњу у фабрици концерна „Нисана“ у Санкт Петербургу у другој половини 2023. године.
„Иако водимо преговоре са многим произвођачима аутомобила из региона Јужне Азије, највећи напредак смо постигли са кинеским произвођачем“, рекао је Соколов, истакавши да више компанија може постати партнер.
Фабрика јапанске компаније „Нисан“ у Санкт Петербургу отворена 2009. године. Производни капацитет фабрике је до 100.000 аутомобила годишње. Прошле године је произвела 43.000 аутомобила. Предузеће је обуставило рад 14. марта ове године због прекида у испоруци компоненти. Након тога је руски државни научни центар ФГУП „Нами“ купио сву руску имовину јапанског концерна „Нисан“, укључујући фабрику, производне и научно-истраживачке капацитете у Санкт Петербургу, као и центар за продају и маркетинг у Москви.
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
РУСИЈА
Руски „АвтоВаз“ припрема специјалну верзију „Ладе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала