- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Угрожена безбедност пацијената: Штрајк медицинског особља широм Британије /видео, фото/

© AP Photo / Kin CheungШтрајк медицинских сестара у Лондону
Штрајк медицинских сестара у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Дан након штрајка медицинских сестара у Британији, обуставу рада за данас је најавило и више хиљада запослених у служби хитне помоћи у Енглеској и Велсу. Управа британских здравствених институција упозорава да је због штрајка угрожена безбедност пацијената.
Око 10.000 медицинских сестара широм Енглеске, Велса и Северне Ирске обуставило је у уторак рад на 12 сати, захтевајући веће плате. То је био њихов други протест за мање од недељу дана, објавио је „Индепендент“.
Медицинске сестре су, наиме, прошле недеље организовале највећи штрајк у историји Националне здравствене службе. Штрајковале су медицинске сестре запослене у нешто више од четвртине болница у Енглеској, свим здравственим одборима у Северној Ирској и свим здравственим одборима осим једног у Велсу.
Синдикат медицинских радника поставио је ултиматум влади да у року од 48 часова одговори на захтев да се повећају плате или ће се суочити са новим обуставама рада у јануару.
„Не можемо да гарантујемо безбедност пацијената, не можемо да избегнемо ризике који настају током штрајкова“, рекао је за Би-Би-Си Метју Тејлор, извршни директор Конфедерације синдиката Националне здравствене службе, која заступа запослене у британском јавном здравственом систему.
Он је изразио забринутост због могућих ризика услед нових штрајкова током зимских месеци.
„Због тога одлучно понављамо позив влади и трговинским синдикатима да покушају да пронађу начин за решавање овог спора“, поручио је Тејлор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала