- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бела кућа: Бајден спреман да се састане са Путином, али све зависи од Русије

© AP Photo / Patrick SemanskyЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Председник САД Џо Бајден биће спреман да се састане са руским лидером Владимиром Путином ако Русија покаже озбиљну спремност за преговоре, изјавио је координатор стратешких комуникација Савета за националну безбедност САД Џон Кирби.
„Чули сте да је председник Бајден рекао на састанку са француским лидером Емануелом Макроном да ће, уколико Путин покаже озбиљну спремност (за преговоре), он бити спреман да се састане с њим“, рекао је Кирби.
Међутим, по речима Кирбија, Сједињене Америчке Државе сматрају да руско руководство није спремно за преговоре о решавању сукоба у Украјини.
„Он (председник Русије Владимир Путин) није показао апсолутно никакву спремност за преговоре, него управо супротно“, рекао је Кирби.
Он је такође поручио да ће САД наставити да пружају помоћ Украјини у сфери безбедности.
Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да Русија никада није одбијала да преговара са Украјином, те да заправо Кијев није желео дијалог.

Сенат усвојио амандман о имовини руских бизнисмена

Амерички Сенат изгласао је да се у нацрт државног буџета за 2023. годину унесе амандман који омогућава конфисковање замрзнуте имовине бизнисмена из Русије у корист Украјине.
Амандман је предложио републиканац Линдзи Грем. Он предвиђа конфисковање и продају имовине руских бизнисмена и коришћење добијених средстава за помоћ Украјини.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
РУСИЈА
Путин: Сукоб ћемо завршити, руски народ ћемо ујединити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала