- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кардинал предлаже: Руски патријарх и папа Фрања треба да се састану у Мароку

© БелТА / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Сусрет патријарха московског и све Русије Кирила и папе Фрање у Африци, у Мароку, могао би да буде порука свим људима да треба тражити путеве ка миру, континент би био одлично место за њихов сусрет, саопштио је католички надбискуп Рабата, кардинал Кристобал Лопез Ромеро.
„Сваки напор, свака иницијатива за постизање мира у Украјини и широм света треба да буде позитивно прихваћена и подржана. Било би сјајно када би Африка, тачније Мароко, постала место овог прижељкиваног сусрета. То би била порука целом свету: муслиманска земља ће угостити два поглавара хришћанских цркава да заједно траже пут до мира. Традиција гостопримства и отвореног и умереног ислама типична је за Мароко“, рекао је кардинал Лопез Спутњику.
Он је напоменуо да нема информације о могућем сусрету папе Фрање и патријарха Кирила, али је поглавар Римокатоличке цркве више пута изразио жељу да дође до овогсусрета. Ипак, према речима кардинала, мора се признати да је ова идеја сан, за чију реализацију се мора поклопити неколико фактора: јасна и чврста намера да се сретну и разговарају, позиви и пријем из Марока, физички и духовни услови за дијалог и остало.
„Ми хришћани који живимо у Мароку, католици и православци, били бисмо веома срећни и поносни да се овај сусрет догоди“, закључио је кардинал Лопез.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала