- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси испред Марадоне и Пелеа – на листи најбољих икада и један Хрват, Бугарин и Рус

© AP Photo / Martin MeissnerМарадона и Меси
Марадона и Меси - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Лионел Меси је најбољи фудбалер свих времена, а иза њега следе Дијего Марадона, Пеле, Франц Бекенбауер и Јохан Кројф, наводи специјализовани фудбалски портал 90мин.
У образложењу се наводи да је Меси свој врхунац форме доживео у периоду од 2009. до 2012. године, као и да је све крунисао освајањем Мундијала у Катару.
„За време своје најбоље форме, Меси је постигао 91 гол у календарској години, освојио је шест Златних лопти, а потом и водио Аргентину до треће титуле првака света. Последњи успех му је био неопходан како би потврдио своју позицију, а како је успео у томе, сада је недвосмислено најбољи икада“, наводи се.
На другу позицију је смештен његов земљак и идол, легендарни Дијего Марадона, назван правим фудбалским генијем, док је на трећем Пеле, назван најважнијом фудбалском личношћу свих времена.
Први Европљанин на листи је Немац Франц Бекенбауер, као играч који је био и голгетер и дефанзивац и атлета и професионалац и лидер и победник, а за њим следи Холанђанин Јохан Кројф, као фудбалски револуционар и предводник идеологије „тоталног фудбала“.
Као шести на листи је Роналдо, седми је Зинедин Зидан, а најбољу десеторицу комплетирају Кристијано Роналдо, Мишел Платини и Роберто Бађо.
Једини представник бивше Југославије на листи је Хрват Лука Модрић на 29. позицији, 38. је Христо Стоичков, а 42. легендарни совјетски голман Лав Јашин.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала